
Ovenheerlijke Harissa met Kip
en Yacon
Ovenheerlijke Harissa met Kip en Yacon
Bij deze overheerlijke schotel ontmoeten verschillende culturen elkaar. Harissa is een pittige Noord-Afrikaanse chilipasta die vaak wordt gebruikt in de Maghreb-keuken. Wij gebruiken een milde variant in dit gerecht, maar kies gerust voor meer pit als je daarvan houdt. De smaken combineren perfect met elkaar. Bij Tips kun je lezen hoe je dit recept eenvoudig tot een voedzame vegetarische schotel omtovert.
Ingrediënten voor 6 a 8 personen of meerdere dagen (wel zo makkelijk):
-
500 gram kippen dijen vlees zonder been, in stukjes gesneden
-
1 potje harissa pasta (wij gebruiken de milde versie van Souq of maken de pasta zelf)
-
1 grote aubergine, in blokjes gesneden
-
1 rode paprika, in reepjes gesneden
-
1 gele paprika, in reepjes gesneden
-
2 middel grote Yacon, geschild en in blokjes gesneden
-
2 tomaten, in blokjes gesneden
-
1 grote ui, gesnipperd
-
1 courgette, in halve plakjes gesneden
-
3 teentjes knoflook, fijngehakt
-
2 eetlepels olijfolie
-
1 theelepel komijnpoeder
-
1 theelepel paprikapoeder
-
Zout en peper naar smaak
-
150 gram feta, verkruimeld
-
Verse koriander, Rozemarijn en/of tijm, grof gehakt (welke je lekker vindt, het past allemaal er goed bij).
Instructies:
-
Voorverwarmen en marinade:
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Meng in een kom de milde harissa pasta, olijfolie, komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper.
-
-
Voorbereiding groenten:
-
Doe de kip, aubergine, paprika, Yacon, tomaat, ui, courgette en knoflook in een grote schaal.
-
Doe het harissa mengsel erbij en meng goed door elkaar. Als je tijd hebt kun je het even laten marineren in de koelkast.
-
-
Bakken:
-
Verspreid de inhoud van de mengschaal over 1 a 2 bakplaten.
-
Bak het geheel voor 30 minuten of totdat de kip gaar is en de groenten zacht zijn.
-
-
Afwerking:
-
Haal de ovenschaal uit de oven en verkruimel de feta over de schotel.
-
Bestrooi met verse koriander.
-
-
Serveren:
-
Serveer de ovenschotel warm met eventueel een frisse groene salade en wat brood om lekker te soppen.
-
Optionele Extra Ingrediënten:
-
Olijven: Voeg wat ontpitte Kalamata olijven toe voor extra smaak.
-
Noten: Voeg eventueel geroosterde walnoten of pecan noten toe, ook heerlijk bij de vegetarische variant.
-
Kikkererwten: Voor een extra voedzame of vegetarische schotel, voeg een blik uitgelekte kikkererwten toe aan de groenten.
Geniet van je smaakvolle en kleurrijke ovenschotel!
_edited.jpg)